Lezing (Maldegemse) dialecten

door professor Jacques Van Keymeulen.

21 februari is de Internationale dag van de Moedertaal, een initiatief van UNESCO. Inderdaad, dialecten en taal zijn werelderfgoed.

Op 21 februari willen wij dan ook goedsemoeds de Maldegemse dialecten extra in de kijker zetten.

Wij nodigen u van harte uit op een lezing door professor Jacques Van Keymeulen. De lezing handelt over dialecten en dialectologie in het algemeen en het dialect van Maldegem in het bijzonder. 

Datum: maandag 21 februari 2022

Aanvangsuur: 19:30u

Lokaal: Concertzolder LDC Oud St. Jozef
Mevrouw Courtmanslaan 92, 9990 Maldegem

Inkom: 5 euro (Tip: koop uw tickets in voorverkoop en ontvang uw gratis lidkaart van het genootschap Goedsemoeds)

Coronamaatregelen: qua mondmaskerplicht, coronacertificaten en dergelijke volgen wij de wettelijke maatregelen die gelden op het moment van het evenement.

Jacques Van Keymeulen is doctor in de Nederlandse Taalkunde en licentiaat in de Geschiedenis. Van 2004 tot 2018 was hij professor Nederlandse Taalkunde aan de Universiteit Gent en doceerde geschiedenis van het Nederlands, historische taalkunde, dialectologie en Afrikaans. Hij was vele jaren co-redacteur van het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten en promotor van dat project. Hij is ook voorzitter van “Variaties vzw. Koepelorganisatie voor Dialecten en Oraal Erfgoed in Vlaanderen” en vast secretaris van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en letteren. 

Laat een reactie achter